rinoplasti-burun-ameliyati

Rinoplasti (Burun Ameliyatı)

Hastalar tarafından “burun estetiği” veya “burnun yeniden şekillendirilmesi” olarak da adlandırılabilen rinoplasti, yüzde uyumlu bir görünüm ve yüzle orantılı bir burun elde edilmesini sağlar. Burundaki yapısal kusurlardan kaynaklanan solunum sıkıntılarını da düzeltebilir.

 

Rinoplasti işleminde şu durumlar tedavi edilebilir:

 

  • Burun büyüklüğü ve yüz arasındaki uyumsuzluklar
  • Burnun köprü kısmındaki genişliği veya burun deliklerinin boyutu ve konumu
  • Profilden bakıldığında köprüde gözle görülebilen tümsekler veya çöküntüler
  • Geniş veya şişkin, düşük, kalkık ya da kancalı burun ucu
  • Büyük, geniş veya kalkık burun delikleri
  • Burun asimetrisi

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıdaki durumlarda rinoplasti için uygun bir aday olabilirsiniz:

 

  • Yüzünüzün gelişimini tamamlandıysa,
  • Fiziksel olarak sağlıklıysanız,
  • Olumlu bir bakış açısına sahipseniz ve görünümünüzü, iyileştirmekle ilgili gerçekçi hedefleriniz varsa.

Rinoplasti ameliyatı aşağıdaki adımları içerir:

 

Adım 1 – Anestezi
Genel anestezi.

 

Adım 2 – Kesi
Rinoplasti ameliyatı, kesilerin burnun içinde gizlendiği kapalı rinoplasti veya kesinin burun deliklerini ayıran dar doku şeridi olan kolumella boyunca açıldığı açık rinoplasti şeklinde gerçekleştirilebilir.

 

Bu kesiler yoluyla burun kemiklerini ve kıkırdakları kaplayan deri nazikçe kaldırılarak burun yapısının yeniden şekillendirilmesi için ilgili dokulara erişilir.

 

Adım 3 – Burun yapısının yeniden şekillendirilmesi
Aşırı büyük bir burun, kemik veya kıkırdak çıkarılarak küçültülebilir.
Burun ameliyatında bazı durumlarda kıkırdak greftlerinin eklenmesi gerekebilir.

 

Bu amaçla çoğunlukla burnun ortasındaki duvar olan septumdan alınan kıkırdak kullanılır. Belirli durumlarda kulaktan kıkırdak alınabilir veya nadiren, kaburga kıkırdağının bir bölümü kullanılabilir.

 

Adım 4 – Septum deviasyonunun düzeltilmesi
Burun ameliyatıyla septum deviasyonu (eğriliği) düzeltilebilir ve hastanın daha iyi nefes alması için burun içindeki çıkıntılar azaltılabilir.

 

Adım 5 – Kesinin kapatılması
Burnun temel yapısına istenilen şekil verildikten sonra burun derisi ve dokusu burun üzerine yerleştirilerek kesiler kapatılır.

 

Burun deliklerinin boyutlarını değiştirmek için doğal kıvrımlarından ek kesiler yapılabilir.

 

Adım 6 – Sonuçları görme
İyileşmeye başlayan burun, birkaç gün boyunca atel ve gazlı bez ile desteklenebilir. Rinoplasti sonuçları hakkında daha fazla bilgi almak için Badge Clinic Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rinoplasti ameliyatından sonra ilk iyileşme döneminde, yeni yapıları desteklemek ve korumak için burnunuzun içine atel ve/veya tamponlar yerleştirilebilir ve dışına da atel takılabilir veya bandaj uygulanabilir.

 

Birkaç hafta içinde ilk şişlik azalsa da yeni burun şeklinizin tamamen oturması bir yılı bulabilir. Bu süre içinde, burnunuz kalıcı şeklini alana kadar burnunuzun görünümünün aşamalı olarak değiştiğini fark edebilirsiniz.

Rinoplasti ameliyatının sonuçları uzun ömürlü olacaktır. Birkaç hafta içinde ilk şişlik azalsa da yeni burun şeklinizin tamamen oturması bir yılı bulabilir. Bu süre içinde, burnunuz kalıcı şeklini alana kadar burnunuzun görünümünün aşamalı olarak değiştiğini fark edebilirsiniz.

 

Siz yaş aldıkça, yüzünüzde burnunuz da dahil olmak üzere bazı değişiklikler görmeniz doğaldır. Yine de sağlanan düzelme büyük oranda kalıcı olacaktır.

 

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesi ve güneş koruyucuların her gün kullanılması, yeni görünümünüzü uzun süreler korumanızı sağlayacaktır.

AMELİYAT BİLGİLERİ

ÇEVRİMİÇİ DANIŞMA

Bir iş günü içinde size geri döneceğiz
(via e-mail & WhatsApp)
Open chat
Hello would you like a free hair consult
Hello 👋
Can we help you?