fue-hartransplantation

FUE Hårtransplantation

Hårtransplantation är en permanent lösning för håravfall. Hårtransplantation görs med minimal operation. Personens hår kan falla ut på grund av olika sjukdomar. Dessa människor kan säkert ha hårtransplantation kirurgi. Både kvinnor och män kan dra nytta av denna procedur. Våra hårtransplantationsprocedurer är tillgängliga för män och kvinnor och för alla typer av hår.

 

Faktum är att alla hårtransplantationsmetoder är indelade i två huvudtyper.

 

Den första bland hårtransplantationsmetoder är FUT-behandling, vilket betyder “follikulär enhetstransplantation”. I det här fallet avlägsnas en remsa av hårbotten från givarområdet och överförs till det skalliga mottagarområdet.

 

FUE hårtransplantation är guldstandarden för hårtransplantationskirurgi. Denna metod utvecklades i början av 2000-talet och introducerades 2005. Denna teknik utvecklas och förbättras ständigt, men de grundläggande principerna för FUE förblir desamma idag. Det används i nästan alla hårtransplantationskliniker runt om i världen.

 

Till exempel tar en FUE-hårtransplantation med safirblad mycket kort tid. Det möjliggör transplantation av flera hårsäckar i en enda session. Det finns en skillnad mellan klassisk FUE och Safir FUE. Denna skillnad beror på verktygsspetsens stål- och safirblad. Det andra bladet är ett mycket mjukare material. Ger snabbare återhämtning med mycket mindre ärrbildning. FUE-teknik föredras för hög densitet och hårtransplantation.

Vanliga frågor

Fue hårtransplantation (Follicular Unit Extraction) har utvecklats för håravfallsproblem. Det är världens bästa metod för att ta bort hårsäckar. Tack vare FUE-metoden tas hårsäckarna från det friska donatorområdet en efter en utan att lämna några spår. I denna metod är hårsäcken inte skadad.

 

Tyvärr fanns det för många hårtransplantationsproblem innan FUE-hårtransplantation användes. Medan endast 30% av det transplanterade håret växer växer 99% av det transplanterade håret på ett hälsosamt sätt tack vare FUE-hårtransplantation. Fue Hair Transplant är den mest använda metoden för borttagning av hårsäckar. De flesta hårtransplantationscentra använder fue-metoden. Alla hårtransplantationsmetoder som för närvarande utvecklas baseras på denna metod. Andra metoder är studier om den vidare utvecklingen av Fue-metoden.

 

FUE (Follicular Unit Extraction) görs med en mikromotor. Först tas hårsäckar från givarområdet. Sedan planteras den i det område där odlingen kommer att ske. Med denna mikromotoriska metod förkortas återhämtningsperioden efter transplantation. Det är mindre blödning eftersom tunna spetsar används.

Fue Hair Transplant Method är en förkortning av termen “FolicularUniteExtraction”. Det är processen att ta bort mikrohårfollikelbuntarna, kallad follikulär enhet, i vår hårbotten en efter en och placera dem på sin nya plats. De follikulära enheter som ska transplanteras tas från hårbotten en efter en med ett specialverktyg och rötterna placeras på sin nya plats samma dag. Denna metod tillåter i princip användning av kroppshår genom att ta bort det, och dess kombination med FUT-tekniken är också möjlig.

 

På morgonen av ingripandet rakas detta område för att underlätta insamlingen av rötter från givarområdet. Efter att rakningen har slutförts tillämpar specialistläkaren lokalbedövning. Således känns ingen smärta under proceduren.

I FUE-metoden fortsätter nytt hår att växa även efter 1,5 år. Hår efter transplantation kan tvättas, klippas och färgas som alla andra hår. Blodflödet till hårbotten ökar efter ansträngande träning. Blödning kan förekomma i hårtransplantationsområden. Därför bör ansträngande övningar undvikas i 3 veckor. Eftersom ödemnivån är lägre efter operationen fortsätter patienten sitt liv bekvämare.

 

Sapphire FUE-hårtransplantation säkerställer att alla kanaler öppnas i samma hårsäckar. Av denna anledning är det inte möjligt för folliklarna att lossa eller ändra vinkellägen efter hårtransplantation.

 

FULicular Unit Extraction (FUE) hårtransplantationsmetod är en populär metod för hårtransplantation. Den har använts i över 12 år. FUE hårtransplantation är för närvarande den mest populära tekniken för hårtransplantation världen över. Hårtransplantation har utvecklats enormt genom åren. FUE-hårtransplantationsteknik med safirblad ger fantastiska resultat.

 

Hårtransplantationsområdet påverkas inte av sovlägen. Du kan sova i vilken position du vill. Permanent ärr, domningar eller täthet förväntas inte. Håret, inklusive det transplanterade området, kan tvättas 48 timmar efter hårtransplantationen. För att tvätta håret måste du först applicera ett balsam. Då måste du tvätta med ett speciellt schampo för hårtransplantation. Speciellt det transplanterade området bör inte påverkas under de första tre dagarna. Samma åtgärder bör beaktas under följande perioder.

ONLINE CONSULTATION

We'll get back to you within one business day
(via e-mail & WhatsApp)








    Other Treatments

    Open chat
    Would you like a free consultation?
    Hello would you like a free treatment plan and a price quote?

    Tap the chat icon to make an enquiry today.